Har du lärt dig att stå vid ditt ord.

hur många i detta land har egentligen en blogg, sitter just nu och slökollar lite bloggar. och det är så jävla många, mode, fjortis, sex, foto, skönhets, tävlings, sport etc- bloggar. de är så sjukt många, jag förstår inte denna boom som kommit. det är som jag brukar säga, numera har man inte längre en insida och en utsida, för nu har man en hemsida också. det är ju sant, men vad vill detta bloggande folket, förmedla till sina vänner vad man gör, provocera andra människor, hoppas på att få många besökare för att tjäna pengar.

400 slag.

fan.

Och på håll såg jag ljusen dö i dimman.

många längtar att sluta gymnasiet för att slippa skolan, pressen, börja leva livet. men jag har den där konstiga känslan att det är nog inte det jag kommer uppskatta mest, jag kommer uppskatta att slippa alla mina vänner. alla som man också kan kalla bekanta. skaffa nya vänner, alla mina vänner är utbytbara, jag kan hitta likadana. att slippa lite smått tvingas till att umgås med vissa, just för att de är ens vänner, kanske inte dom bästa. för när jag tänker på om en utav de skulle dö, så blir jag inte ledsen i tanken. eller är jag utbytbar.

Du skulle vilja glida som jag.

klockan är mycket, detta till trots har jag bara varit uppe i 3 timmar. men jag har hunnit med både frukost och joggingtur.
jag kollade på "Antichrist" igår, den var bra. mycket psykologisk, men bra. det låg mycket i det med att är människan ond till naturen, eller är det bara psyksjuka som är det. men de är ju människor så hur blir det då, är dom då i sin sanna natur, medan vi andra undviker den.

December, har du några hjältar kvar.

sitter här, på samma plats som igår, fortfarande snö ute men varmare och det småregnar. men jag fick i alla fall snö på julafton, det var en perfekt julafton. det var det verkligen, massa julklappar, snö, god mat, Kalle Anka lika rolig som vanligt. fick det mesta jag önskade mig, sånt som jag hade glömt av, sånt som jag inte får plats med.

Som en barndomsjul.

sitter här med klänningen och raggsockorna på, har snö utanför fönstret. mamma är i köket och fixar med maten, jag lyssnar på Glenn Miller. min tomte står juligt brevid fotografiet på pappa. klapparna ligger på hög under granen, vi har en klapphög med en julgran på. mitt rum är städat, redo för att göra plats för det nya.magen är tom, ge plats åt allt det goda. jag sitter med förväntan, och ser på klockan att det bara är en timme kvar till kl.15.00. man vill se Kalle Anka. precis som när man var liten, God Jul.

Börjat glittra som Allens Manhattan. Dagen före dagen.

det verkar som om det blir den första julen med snö på mycket länge, jag kommer knappt ihåg senaste julen det var snö. blivit väldigt mycket tjat om väder på senaste.
igår gick jag genom skogen till en vän, det snöade och var mörkt ute. men det var inte så mörkt, ficklampan var helt onödig. mina raska, pulsande steg ekade ljudlöst. skogen var sådär snöljus med en orange nyans. samma när jag åkte hem med bussen, då var det snöljust i mörkret med en mörkblå nyans. med bra musik, Abbey Lake i öronen, så blev min bussresa mycket kortare, synd, jag hade kunnat åka i evighet.

Bara mörkret hörs.

idag har det snöat, jag har varit glad. jag är nog en av de få personer som gillar när det snöar, jag får ett fett leende i hela ansiktet. jag blir myssugen, vill sitta inne med en filt och vänner tittandes på en skräckfilm. eller bara en julig film. dessutom så sover jag mycket bättre när det är snö ute, av någon anledning. speciellt bra när det ännu snöar när jag går och lägger mig, det blir en tystnad, ett lugn över hela byn, allt blir dämpat helt enkelt. och jag kan sova lugnt.

Det finns inga ord för det, på det här jävla språket.

sitter och väntar på kaffe och lussebulle, det är härligt kallt, vindstilla och tyst väder ute. jag vill ut och gå, ska nog ringa en vän. börjar få min julstämning nu, har placerat min tomte på sin rätta plats. vill upp på vinden och leta tjocka stickade tröjor, klä granen, sitta och mysa med glögg och alla tillbehör. sitta uppe sent på nätterna och kolla på juliga filmer så som; The nightmare before Christmas, A Christmas Carol, gamla julkalendrar, Ensam hemma. jag vill också lyssna på julmusik, det gör jag nu, Glenn Miller.

En jakt efter tiden som flytt.

sitter här och undrar vart tiden tog vägen, helt sinnessjukt att jag bara har en termin kvar i skolan. vad faan ska jag göra sedan, det vet jag inte. jag har massa att göra innan jag går ut, plugga upp betyg, gå på studentfester, beställa studentmössa, balklänning allt... tiden går för fort mina ben orkar inte med.

Den första snön har fallit allt är halt.

idag kom de första snön, hit. det var en härlig känsla att få vakna och se lite vitt på marken, se att det är lite dimmigt och hoppas på att det kommer mer. det gjorde det, det var skönt att se snön falla utanför när man satt på det där tråkiga. hade hellre suttit hemma framför brasan, med en bra film och en filt som sällskap. och självklart mig själv.

Jag är född i en spökstad.

idag gick jag i min hemstad, eller snarare mitt barndoms område. jag har nog inte varit där på 5-6 år, gick runt och kollade läget, alla som inte bodde kvar. tittade runt, och såg allt som var nytt, ändrat, borta. allt var så överväldigande så jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. allt var så litet, för jag är stor.

Musik non stop till slut.

jag lyssnar på musik, det brukar jag göra, det är en del av mitt liv, av mig. men den musiken jag lyssnar på nu har jag inte lyssnat på ett tag, det är bra, det är vacker musik. detta bandet är inte så känt, men det gör dom inte mindre bra för det. deras musik är dyster, mörk, pessimistisk och vacker på samma gång. hopplös borde också räknas med. det är konstigt att viss musik kan göra sånt intryck på en, väcka sådana känslor. när man lyssnar på en låt man inte hört på ett tag, bara känner lyckan bubbla upp, man brister ut i ett jättesmile och nästan skrattar för man tycker det är så bra. kanske det kommer en tår, en tår av glädje.

Och bandet klev precis på scenen.

åka bil, hyra stuga i onödan, ölspelet utan kortlek, alldeles för mycket öl, skämma ut sig totalt, dansa, Maskinen, efterfest, sova jämte Frej Larsson, dygna, må dåligt, inte äta, den längsta helgen jag någonsin varit med om, skulle göra det igen och igen och igen och igen och igen och igen.

RSS 2.0